مدیرگروه طراحی دوخت مرکز آموزش علمی کاربردی جهاددانشگاهی ایلام

بازنگری در طراحی «هه‌بر» می‌تواند به استفاده از آن رونق دهد

ایسنا/ایلام مدیرگروه طراحی دوخت مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی ایلام گفت: در صورت تغییراتی که به اصل و ماهیت «هه‌بر» ضربه نزند می‌توان آن را برای نسل جوان قابل استفاده کرد. «کبری پاک‌نژاد» در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: «هه‌بر» یک سربند یا سرپوش ایلامی به رنگ مشکی ساده و از جنس مخمل است که که چهار گوش آن‌را به صورت گوشه‌های مخالف تبدیل به مثلث می‌کردند اما اغلب سه گوش بوده و دو گوشه ی آن بلند و مقداری باریک با حاشیه‌ی دارای منگوله سیاه رنگ است که هنگام بستن به دور سر ، منگوله‌ها در چند ردیف ، طرفین و جلوی سر را زینت می‌بخشند. وی تصریح کرد: دوخت «هه‌بر» هزینه‌بر است و متراژ بالایی مخمل می‌خواهد و استفاده از آن سخت است و بیشتر مورد استفاده زنان مسن در مراسم‌های شادی و عزا است و امروزه دیگر در حالت عادی استفاده می‌شود. این طراح لباس و مدرس طراحی دوخت گفت: «گل‌ونی» که قبل از هه‌بر پوشیده می‌شد امروز تغییر ماهیت داده است و امروز حتی در قالب لباس‌های مدرن و فشن استفاده می‌شود اما تغییر ماهیت هه‌بر بسیار سخت است. مدیرگروه طراحی دوخت مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی ایلام تصریح کرد: در صورت تغییراتی که به اصل و ماهیت «هه‌بر» ضربه نزند می‌توان آن را برای نسل جوان قابل استفاده کرد. پاک‌نژاد تاکید کرد: رمز ماندگاری این لباس بازنگری در طراحی آن است که امیدواریم صاحبان ایده در این زمینه با همفکری این مهم را محقق کنند و میراث فرهنگی استان نیز برای ثبت آن جدیت بیشتری به خرج دهد.